cuba

Cuba Turquino Lavado

Een revolutionair goede koffie

Bij Cuba denk je misschien aan Fidel Castro, rum en sigaren. Maar Cuba staat ook bekend om z’n unieke koffie. Uit Haïti gevluchte koffieboeren begonnen er vanaf 1789 koffie te telen op de hellingen van de Sierra Maestra. Daar wordt nu nog steeds de meeste Cubaanse koffie verbouwd. Ook onze beroemde ‘Turquino’-kwaliteit komt hier vandaan.

Spannende zoetheid

De klimaatcondities en de bodemgesteldheid in deze bergketen zijn uitermate geschikt voor koffieteelt. Pikant detail: ooit wisten Castro en slechts 11 andere revolutioneren in de Sierra Maestra te ontsnappen aan de troepen van Batista.

De naam Turquino slaat niet op de plaats van herkomst, maar op de grootte van de boon (minimaal screen 17 tot screen 18). Lavado betekent ‘gewassen’ en gaat over het verwerkingsproces. Dit delicate proces leidt tot een rijke koffie, met een zacht aroma en een spannende zoetheid die naar honing neigt. In vergelijking met andere koffies uit het Caribisch gebied groeit de Cubaanse koffie vrij laag, waardoor het een helder smaakprofiel heeft met een relatief lage zuurgraad. De Cubanen zijn dol op hun eigen koffie en laten anderen er graag van mee proeven. Het is naast rum en sigaren hét exportproduct van hun eiland.

Cuba Turquino Lavado heeft een volle, zware body en een zoete afdronk. De bloemige basis en het aardse karakter van deze rijke koffie voeren je terug naar de oorsprong van het eiland.

Meer weten over deze koffie?

Gelieve dit veld leeg te laten.

Technische details

Productiemethode: Wet Process
Type variëteit: 100% Typica
Grootte van de boon: Screen 17 (95%)
Hoogte: 1700 meter
Bloeiperiode: december – mei
Oogstperiode: juli – februari
Brandhoogte: medium/donker

IN 3 STAPPEN NAAR EEN EIGEN KOFFIEMERK >>>