kenya2

Kenya AA Karogoto Coop

Afrikaanse topkoffie van uitzonderlijk rijke bodem

Kenia is een stuwende kracht achter koffie van topkwaliteit. In dit Oost-Afrikaanse land worden koffieproducten van ongeëvenaard niveau ontwikkeld, mede omdat de kwaliteitscontrole zo enorm zorgvuldig verloopt. De gekoesterde bonen worden op de indrukwekkende Nairobi Coffee Exchange in percelen verkocht, tot 300 balen elk. De topkoffie’s (AA Top) groeien op grote hoogte, wat resulteert in een complex product met een hoge aciditeit. 

Op Mount Kenya groeit de allerhoogste kwaliteit

De belangrijkste koffie-telende regio’s in Kenia zijn de hoogvlakten rond Mount Kenya: de Aberdare Range, Kisii, Nyanza, Bungoma, Nakuru en Kericho. De hoge plateaus en de zure bodem van de Kenya vormen een rijke voedingsgrond voor de koffieplanten. De Kenya AA Karogoto Coop, naar verluidt de allerbeste Keniaanse koffie, is dan ook afkomstig van deze illustere berg. Hier is de Karogoto Coop Society gevestigd. Deze maakt onderdeel uit van de Tekangu Coop Society. Die coöperatie en het bijbehorende Nyeri district wordt bemand door 3161 boeren, voornamelijk leden van de Kikuyu Tribe. In totaal staan in Kenia zo’n 573.000 koffieboeren, in 250 coöperaties, op 1275 plantages samen garant voor Keniaanse topkwaliteit.

Keniaanse koffie is van het milde Arabica-type en staat bekend om zijn intense smaak, volle body en aangename aroma. Het gaat om een unieke, zeer complexe koffie. Kenmerkelijk zijn de zwartfruit -smaken, waarvan de zwarte bes de meest geprononceerde is. De koffie onderscheidt zich verder door een verfijnde aciditeit, zeker niet te zuur, met bloemige en wijnachtige aroma’s en een zoetige melkchocolade toon op de achtergrond.

 

Meer weten over deze koffie?

Gelieve dit veld leeg te laten.

Technische details

Productiemethode: Wet Process
Type variëteit: SL28
Grootte van de boon: Screen 15/16
Bloeiperiode: maart – april (main crop), oktober – november (fly crop)
Oogstperiode: oktober – december (main crop), juni – augustus (fly crop)
Brandhoogte: middel

IN 3 STAPPEN NAAR EEN EIGEN KOFFIEMERK >>>