panama_boquete

Panama Boquete

Panama was lange tijd een miskend koffieproducerend land. Gelegen tussen koffiegrootheden als Costa-Rica en Colombia werd deze leverancier van Arabica-bonen eenvoudigweg over het hoofd gezien. De laatste jaren wint Panamese koffie echter flink aan populariteit. Niet in de laatste plaats door de unieke, bloemrijke smaak en consistente kwaliteit. Het district Boquete in de provincie Chiriqui spant de kroon, waar door bijzondere klimatologische omstandigheden en de vruchtbare voedingsbodem op en rondom de vulkaan Baru kwalitatief zeer hoogstaande koffie wordt geproduceerd.

Palmyra Estate

Op een van de hellingen van deze vulkaan bevind zich de Palmyra Estate. Bekend om zijn unieke koffiekwaliteit en zijn sociale programma’s voor de Ngobe-Bugle plukkers. Een groep inheemse Indianen die rondtrekken tijdens het plukseizoen (van November tot Februari). Het programma zorgt ervoor dat de kinderen van de plukkers op de plantage naar school kunnen en dat ze altijd voldoende voedsel en medische zorg krijgen (eetpatroon bestaat voornamelijk uit rijst en bonen). Dit programma is niet gebruikelijk want de plukkers nemen hun kinderen normaal gesproken mee het land op, in regen, wind en zon. Vast staat dat dit mooie initatief gecombineerd met de vruchtbare vulkanische bodem, overvloedig zonlicht, temperaturen van 25 graden overdag en 14 graden ’s nacht en de perfecte hoeveelheid neerslag, garant staat voor perfecte koffie.

De eerste indruk van de Panama Boquete koffie is een mooie heldere, sprankelende en iets kruidige sensatie. Daarna komen zachte, frisse bloemige tonen los, die op handen worden gedragen door een heerlijke volle dikke body en een fijne zoete chocolade nasmaak.

Meer weten over deze koffie?

Technische details

Productiemethode: Wet Process
Type variëteit: Catuai
Grootte van de boon: Screen 16/17
Hoogte: 1250 meter