peru

Peru Altomayo

Uitgelezen koffie uit het land van de Inca’s

Peru is een erg gevarieerd land, waar een groot aantal verschillende koffies vandaan komt. Deze bakermat van de Inca’s staat bekend om het indrukwekkende Andes gebergte; de plantages liggen gemiddeld 1800 meter hoog. Peru is één van de snelst opkomende producenten van biologische koffie. Ook onze ‘Peru Altomayo’ komt van de bijzondere, biologische COCLA-coöperatie.

Coöperatie met een sociaal hart

COCLA is een secundaire Peruaanse coöperatie, samengesteld uit 22 primaire coöperaties. COCLA ondersteunt de Peruaanse landbouw al 38 jaar lang. De coöperatie heeft voornamelijk een sociale missie en ondersteunt haar leden op allerlei gebieden. Zo bevordert COCLA de economische positie van haar telers, met speciale nadruk op verantwoord beheer van het milieu. Verder stimuleert COCLA de diversificatie van producten en de positie van vrouwen.

De allerbeste koffie van Peru

De koffieplantages liggen verspreid over de valleien van de Convención, Yanatile en langs de Urubamba-rivier. Dat is vlakbij de Inca stad Machu Picchu (‘het wonder van Peru’). Het gebied varieert in hoogte van 800 tot 2000 meter en heeft een warm, zacht en vochtig klimaat. In dit gebied wordt de allerbeste koffie van Peru verbouwd.

Dubbel gecertificeerd

Onze Peru Altomayo is dubbel gecertificeerd, zowel biologisch (Skal 024590) als Fair Trade (Max Havelaar).

De Peru Altomayo is een verfijnde, complexe koffie. Proef de heldere frisheid van stevige, zoete appels, waarin de licht bloemige tonen van toffee en melkchocolade te herkennen zijn. De body kenmerkt zich eveneens door een uitgelezen zoetigheid die in de mond een rond, fluweelzachte indruk achterlaat, gevolgd door een lichte hint van rozijnen.

Meer weten over deze koffie?

Gelieve dit veld leeg te laten.