Van koffiemakelaardij naar koffiebranderij

Van koffiemakelaardij
naar koffiebranderij

Koffie zit ons in de genen. Het begon zo’n 65 jaar geleden. Koffiemakelaardij Gerard de Haan B.V. reisde over de hele wereld voor de handel in groene koffie. De liefde voor het mooie product koffie is tot op de dag van vandaag nooit overgegaan. Integendeel, het werd alleen maar sterker. In 1994 openden we een eigen winkel: De Haan’s Tea and Coffee Store in Roermond. We hadden  er een Probat 12 kilo brander waarmee we alle koffies altijd vers brandden. We bouwden onze naam als koffiebrander snel op: steeds meer andere koffie- en theewinkels, bedrijven en horecaondernemingen kwamen met het verzoek om koffie voor ze te branden. Al snel werd de winkel te klein om aan deze vraag te kunnen voldoen. Dat was het startsein voor koffiebranderij Beans Coffee.

Specialty koffies onder private label

Vandaag de dag is Beans Coffee nog steeds een – groeiend – familiebedrijf. We kopen koffie in voor onze zakelijke klanten, en branden deze in twee Probat koffiebranders (voor resp. 12 en 50 kilo) op ambachtelijke wijze in Ittervoort in Limburg. Onze specialty koffies, uitsluitend onder private label, vinden hun weg naar koffie- en theespeciaalzaken, espressobars, sterrenrestaurants, delicatessenzaken, kookwinkels, biologische winkels en bedrijven. Ons brede assortiment bestaat uit single origins, melanges, veel espresso’s, en diverse gecertificeerde koffies. Zoveel soorten, zoveel smaken, maar een ding hebben al deze koffies gemeen: het zijn alleen de beste premium koffies met een geheel eigen karakter.

Koffie van over de hele wereld

Beans Coffee koopt zijn koffies rechtstreeks in de producerende landen. We reizen de hele wereld over om de beste en meest bijzondere koffies voor onze klanten te selecteren. We kennen onze exporteurs, we kennen de koffieboeren, we kennen de plantages. Dat persoonlijke contact vinden we belangrijk. Zo weten we zeker dat we koffies verkopen waar we 100 procent achter staan.

Koffie voor een eerlijke prijs

Beans koopt gecertificeerde en niet-gecertificeerde koffies in. Gecertificeerde koffies worden verkocht tegen een minimumprijs, die de boer altijd een  goede prijs garandeert. De niet-gecertificeerde koffies kopen wij in op cupprofiel. Hoe beter de koffie ‘cupt’ (smaakt) hoe hoger de prijs. Deze prijzen liggen zeker zo’n 20% boven het normale marktniveau. Daarnaast kopen we biologische koffies en Rainforest Alliance koffies in, een label dat staat voor goede zorg voor het milieu en de farm.

Geef smaak aan jouw zaak.

Benieuwd hoe Beans Coffee smaak geeft aan jouw zaak? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Stuur ons een mail.
Bellen mag ook 0031 475 45 77 00.
Of gebruik het contactformulier.