Colombia (Asopep) BALK

Colombia La Esperanza (Asopep)

De provincie Tolima is de op 2 na grootste koffie producerende provincie in Colombia. De goede bodemkwaliteit en de overvloedige aantal natuurlijke stroompjes, die van de drie met sneeuw bedekte vulcanen stromen, zorgen van nature voor een prachtige zoete, medium tot volle body arabica koffie. Tolima, tot voorkort nog vrij onbekend als koffieproducent, is een geweldig gebied voor hogere kwaliteit koffies.

Biologisch en Fair Trade gecertificeerde telers groeien in aantal en productie in dit van nature zeer geschikte gebied voor chemicalien vrije en organische landbouw praktijken. Het centrale en zuidelijke deel van de provincie produceren de meest kwalitatieve koffies. De koffie uit dit gebied heeft al talrijke prijzen gewonnen de laatste was de Cup of Excellence 2015.

Top koffie van La Esperanza, winnaar van de Cup of Excellence in 2006 (de koffie competitie in Centraal Amerika). Zeer veelzijdig, vol en rond van smaak, zeer goed in balans. Mooi aroma met fijne tinten van noten en chocolade.

Vraag een offerte aan

[honeypot honeypot-11]

Algemene informatie

Naam: Aspopep
Land: Colombia
Regio: Planadas – Tolima
Hoogte: xxxx meter
Producent: Cooperstie (275 leden)
Mill: Picalña – Ibagué

Technische details

Productie: 3500 balen
Type variëteit: Caturra, Colombia Typica, Castillo
Hoogte: 1500-1900 meter
Temperatuur: 20 -24 °C
Bloeiperiode: maart – juni
Oogstperiode: Mei – Augustus
Proces: Gewassen
Droog Proces: Natuurlijk zon gedroogd

Koffie profiel

Aroma: Caramel, fruitige tonen
Zuurgraad: Helder
Body: Romig SCAA score 84+
Screen: Excelso