costarica

Costa Rica Tarazzu ‘Libertad’

Superieure koffie van wereldfaam

Costa Ricaanse koffie is wel eens ‘te correct’ of ‘erg klassiek’ genoemd. Het tegendeel is waar: Costa Rica is wereldwijd een van de meest innovatieve koffienaties. Met bijzonder strenge waterverordeningen en milieuregels, die koffie van de allerbeste kwaliteit garanderen. Je vindt er uitsluitend Arabica planten. Deze plant levert een lekkere ‘straight’ cup. Onze Costa Rica Tarazu is daar een prachtig voorbeeld van.  

Bonen van topniveau

De Costa Rica Tarazzu komt rechtstreeks van de boeren van de Coop Libertad. Die ligt in Santa Marie de Dota, zo’n  70 km ten zuiden van de hoofdstad San Jose. Het Tarazzu-district is wereldberoemd om zijn superieure koffie. Dota is het hoogste, meest afgelegen gebied in dit district en staat erom bekend de beste koffie te produceren. De bonen groeien op 1900 meter hoogte, in perfecte zon- en vochtigheidscondities. Het productieproces voltrekt zich volgens de natte methode. Na het nodige handwerk, rust de koffie vervolgens in de ‘perganimo’: de hoornschil die de koffieboon omhult.

Costa Rica Tarazzu ‘Libertad’ is een zijdezachte, levendige en heldere koffie met een aroma van bessen, geroosterde noten en donkere chocolade. De koffie besluit met een frisse, ietwat zoete afdronk.

Meer weten over deze koffie?

Technische details

Productiemethode: Wet Process
Type variëteit: 100% Caturra
Grootte van de boon: Screen 17/18
Hoogte: 1800 meter
Bloeiperiode: april – juni
Oogstperiode: juni – februari
Brandhoogte: middel

IN 3 STAPPEN NAAR EEN EIGEN KOFFIEMERK >>>