papuanewguinea1

Koffie uit Papua New Guinea

De mooiste koffies uit Papua New Guinea

Geen land zo divers als Papua New Guinea. Het land kent een unieke flora en fauna. Er wonen ongeveer 1000 verschillende ethnische groepen en er worden meer dan 800 talen gesproken. Onze koffie uit Papua New Guinea komt van de Kimel-plantage in de Westerse Hooglanden. Het landgoed ligt in de Wahgi Vallei waar een aantal van de beste koffies van Papua New Guinea groeien.
De plantage is vandaag de dag volledig in handen van de inheemse ‘Opais’, de belangrijkste stam van dit gebied, en wordt geleid door expats met uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van plantagemanagement. De lokale stamhoofden kiezen deze managers en zij beheren het landgoed voor hen.

Meerdere soorten koffie van de Kimel-plantage

De Kimel-plantage is zo’n 620 hectare groot, ligt ruim 1700 meter boven zeeniveau en de koffie groeit er in de schaduw. Er worden meerdere koffiesoorten verbouwd: Blue Mountain, Tipica, Arusha, Catura, Catimor en Mondo-novo.

Zorg voor de werknemers

De plantage heeft 432 werknemers in vaste dienst. De werkgever zorgt voor huisvesting, medische zorg voor alle medewerkers en hun familie en schoon water.

En zorg voor de omgeving

Toegang tot schoon water van de Kimel-rivier, nauwkeurige productieprocessen en zeer toegewijd management garanderen een koffie van constant hoge kwaliteit. Ook met de omgeving en de natuur springt men zorgvuldig om op de Kimel-plantage. Er is een ecologisch verantwoord beleid, met name ten aanzien van het verwerken van de pulp en het recyclen van water. Zo blijft het rivierwater schoon voor de omliggende dorpen en voor de flora en fauna in het gebied.

De koffies van Beans uit Papua New Guinea komen van de Kimel-plantage, een landgoed in de Wahgi Vallei waar een aantal van de beste koffies van Papua New Guinea groeien. Er wordt onder meer Blue Mountain, Tipica, Arusha, Catura, Catior en Mondo-novo verbouwd.

Meer weten over de koffies van de Kimel-plantage?