lentekoffie

Lente koffie

Voor veel mensen hadden we eigenlijk de Winter Koffie kunnen over slaan, want op een paar nachtjes vorst en een enkele sneeuwvlok na is de winter aan ons voorbij gegaan. Maar nu is het officieel: knoppen in de bomen, bloeiende narcissen,lammetjes in de wei, lekker opwarmen aan de eerste zonnestralen. Een nieuw seizoen, nieuw leven en een nieuwe bijpassende koffie: Het is LENTE! Voor deze lente hebben we wederom gekozen voor een zeer toepasselijke seizoenskoffie: de fleurige ETHIOPIË BAGERSH YIRCHA CHEFFE.

Wereldberoemd en geprezen

De heuvels rond de plaats Yirga Cheffe zijn misschien wel het mooiste gebied van de provincie Sidamo. Wereldberoemd en geprezen om zijn geparfumeerde en zoetige aroma´s, die je nergens anders ter wereld vindt. In deze prachtige streek verwerkt en exporteert de familie Bagersh al generaties lang koffie.

Overweldigende explosie van fruit en bloemen bij het eerste contact met je mond. Heerlijke lichte tonen van limoen en zoete perzik gecombineerd met voortreffelijke Jasmijn bloemen aroma’s. Fluweelzachte aciditeit en een milde melkchocolade in de body. Zeer de moeite waard!

Meer weten over de lente koffie?

[honeypot honeypot-11]

Technische details

Productiemethode: Washed Process
Type variëteit: Heirloom Ethiopia Cultivar
Grootte van de boon: Screen 15/16
Bloeiperiode: maart – juni
Oogstperiode: oktober – april
Brandhoogte: middel

Uiteraard is deze koffie weer leverbaar met keuze uit 2 speciale etiketten. Geeft u bij u bestelling even aan wat het etiket van uw keuze is? Heeft u nog vragen en/of opmerkingen neem dan gerust even contact met ons op.