mexico

Mexico Maragogype Santa Catarina

‘Reuzenkoffie’ van topkwaliteit

Mexico staat bij liefhebbers bekend om zijn mooie koffieproducten. Het is dan ook de derde grootste koffieproducent ter wereld. De soort kenmerkt zich door zijn uitzonderlijk grote ‘olifantsbonen’, van screen 20 en hoger. Mexicaanse koffiebouw is voornamelijk biologisch. Het beste gebied is de zuidelijke regio Chiapas, met de merken Huixtla en Tapachula. Onze bonen komen van Santa Catarina uit Tapachula.

Duurzaam en intensief teeltproces

Tijdens de economische crisis in de Mexicaanse koffieteelt, zagen de telers zich genoodzaakt kostbare chemische meststoffen te vervangen door organische groeimethoden. Die zijn erg arbeidsintensief. Zo hebben alleen de rode, rijpe bessen het juiste potentieel voor een kwaliteitskoffie. Maar niet alle bessen zijn op hetzelfde moment rijp. Daardoor moeten de plukkers soms wel driemaal per seizoen met dezelfde struiken aan de slag. Dit leidt tot een hoge prijs en beperkte verbouwing. Toch is de soort populair vanwege zijn harmonieuze, friszoete smaak en zijn spectaculaire uiterlijk. In iedere melange springen de bonen er door hun afmeting bijna letterlijk uit.

Een zachte, geurige koffie die een frisse en harmonieuze indruk maakt. De soepele, volle body kenmerkt zich door fijne, fruitige tonen met een lichtfrisse zuurgraad. De kruidige impressie die deze koffiesoort achterlaat, is typerend voor Mexicaanse koffies.

Meer weten over deze koffie?