FT Peru Altamayo BALK

Peru Altomayo

EEN UITGELEZEN KOFFIE UIT HET LAND DER INCA’S
Peru is een zeer gevarieerd land waar een groot aantal verschillende koffie’s vandaan komen. Dit land van de Inca’s staat bekend om de grote hoogten van het Andes gebergte. Dit maakt het tot één van de weinige koffieproducerende gebieden waar je je naar beneden verplaatst om de plantages te bereiken. Deze liggen doorgaans op een hoogte van zo’n 1800 meter. Peru is één van de snelst opkomende producenten van biologische koffie. Niet in de laatste plaats omdat voor organische koffie hoge prijzen worden betaald. Peruaanse producenten realiseerden zich al snel dat zij deze koffie goedkoper konden verbouwen door zich op kwantiteit in plaats van op kwaliteit te richten. Dat voor sommige van deze ‘verantwoorde’ koffie in hoog tempo bossen worden omgekapt zal echter niet helemaal stroken met het beeld dat de consument van biologische producten heeft.

Nabij het wonder van Peru

COCLA is een secundaire Peruaanse coöperatie samengesteld uit 22 primaire coöperaties. COCLA ondersteunt al 38 jaar lang de Peruaanse landbouw. Het heeft voornamelijk een sociale roeping en ondersteunt haar leden op allerlei gebieden. COCLA bevordert de economische positie van haar leden met een speciale nadruk op verantwoord beheer van het milieu (dus er worden niet massaal bomen omgekapt!) . Verder ondersteunt COCLA de diversificatie van producten en de positie van vrouwen. De koffieplantages liggen verspreid over de valleien van de Convención en Yanatile en langs de Urubamba rivier, in de buurt van de Inca stad Machu Picchu (het wonder van Peru). Het gebied varieert in hoogte van 800 tot 2000 meter en wordt gekenmerkt door een warm, zacht en vochtig klimaat. In dit gebied wordt de allerbeste koffie van Peru verbouwd.

De Peru Altomayo is een verfijnde, complexe koffie met de heldere frisheid van stevige, zoete appels, waarin de licht bloemige tonen van toffee en melkchocolade te herkennen zijn. De body kenmerkt zich eveneens door een uitgelezen zoetigheid die in de mond een rond, fluweelzachte indruk achterlaat, gevolgd door een lichte hint van rozijnen.

Vraag een offerte aan

[honeypot honeypot-11]

Technische details

Productiemethode: Wet Process
Type variëteit: Typica
Grootte van de boon: screen 18
Oogstperiode: april – september
Brandhoogte: medium

Certificering

Onze Peru is dubbel gecertificeerd
Biologisch: (Skal 024590)
FairTrade: Max Havelaar