rwanda

Rwanda Red Bourbon

Koffie als aanjager van sociaal en economisch herstel

Rwanda is een klein land in Centraal-Afrika, even ten zuiden van de evenaar. Deze republiek is zich sociaal en economisch aan het herstellen van de genocide op Tutsi’s en gematigde Hutu’s in 1994. Teelt en export van koffie spelen een belangrijke rol bij dit herstel. Het heuvelachtige, vulkanische landschap leent zich perfect voor de productie van Arabica-koffies, zoals onze Rwanda Red Bourbon.

Rijk en vruchtbaar

Rwanda Red Bourbon komt van Coopac, een coöperatie van 110 kleine koffieproducenten. Deze coöperatie is volledig eigendom van Rwandezen. De koffieplantages van COOPAC liggen in het Rubavu en Rutsiro district, op de hellingen van vulkanische bergen en aan de rand van Lake Kivu. De grond is hier erg vruchtbaar en rijk aan mineralen. Samen met de hoge ligging en overvloedige regen zijn dit de beste condities om zeer hoge kwaliteit Arabica-koffies te produceren.

Handgemaakte koffie

Alle koffieboeren van COOPAC telen de koffie volgens traditionele landbouwmethoden. De grond wordt bewerkt met een schoffel, wieden en oogsten gaat nog met de hand. Onze Rwanda Red Bourbon is dus met recht een handgemaakte koffie!

Rwanda Red Bourbon is een levendige, fruitige koffie met een verrukkelijke zoete cup. Denk aan het vruchtvlees van de witte druif, met hints van sinaasappels en perziken.

 

Meer weten over deze koffie?