tanzania

Tanzania Peaberry Ngorongoro

Fijne koffie van de Chagga-stam

Tanzania is een land van grote tegenstellingen. Het heeft een prachtige natuur en cultuur, maar is ook een van de armste landen ter wereld. De wankele economie van Tanzania steunt vooral op landbouw. De koffieteelt heeft er inmiddels een geweldige vlucht genomen en is grotendeels in handen van de Chagga-stam. Zij telen ook onze Tanzania Peaberry Ngorongoro.

Traditioneel en succesvol

De Chagga vormen de derde grootste etnische groep in Tanzania. Zij leven traditioneel op de hellingen van de Kilimanajaro en rond Arusha. Het is een redelijk welvarende stam, dankzij het gunstige klimaat en hun zeer succesvolle landbouwmethoden. Ze maken gebruik van uitgebreide irrigatiesystemen, terrasbouw en continue organische bemesting. Onze sublieme Tanzania Peaberry komt van het gebied rond de  Ngorongoro-krater, een prachtig en uiterst vruchtbaar natuurgebied. De Ngorongoro-krater is de grootste intacte ‘caldera’ (ingestorte vulkaankegel) ter wereld en ligt bij Arusha.

Boon apart

De Tanzania Peaberry heeft een aparte boon. Normaal rijpen er twee bonen in een koffiebes, maar soms bevat een bes maar één enkele ronde boon. Deze is kleiner en wordt ook wel parelboon genoemd. Kenners zijn er blij mee, want de bes heeft al z’n krachten gegeven aan dat ene boontje: dat komt de smaak alleen maar ten goede.

De Tanzania Peaberry Ngorongoro heeft een elegante body, gecombineerd met een fruitige, zoete frisheid. Op de achtergrond doen fijne chocoladetonen mee.

 

Meer weten over deze koffie?

[honeypot honeypot-11]

[recaptcha]