Biologische groothandels hebben behoefte aan levering van grote hoeveelheden kilo’s binnen korte levertijden, maar wel met constante hoge kwaliteit én uiteraard met een fairtrade achtergrond. Door onze veelzijdige koffiebranders en machinale inpaklijn maken wij dit met gemak voor je in orde.

Our Mission

Direct Trade

Al onze koffie rechtstreeks bij de boer kopen. Betere omstandigheden voor de boer, betere koffie voor jouw klant.

CO2 Neutral

We worden de eerste volledig CO2-neutrale koffiebranderij van Nederland.  

Duurzame Verpakking

Alle verpakkingen volledig recyclebaar maken door aluminiumvrije, 100% mono PE-folie te gebruiken.

Een eigen koffielijn

Denk je er als supermarkt of groothandel aan om een eigen koffielijn te starten? Of neem je al een biologische koffie af en wil je nog meer traceability bieden? We zijn zowel IFS, BRC en Skal gecertificeerd en hebben daardoor talloze mogelijkheden. Daarnaast zijn we hard op weg om de eerste volledig co2 neutrale koffiebranderij van Nederland te worden. Met onze direct-trade koffie kun je jouw klant precies vertellen waar de koffie vandaan komt, en daarmee volledige transparantie bieden. Of je nu op zoek bent naar een single-origin of espresso-melange; wij kunnen het aan je leveren.

Machinale Inpaklijn

Met wel vier verschillende machinale inpakmachines kunnen we alle kanten op. We verpakken zowel gemalen koffiebonen als “whole-bean coffee” in allerlei formaat zakken. Deze kunnen we voorzien van jouw etiket aan de voor- en achterkant, samen met een barcode en houdbaarheidsdatum. De operator die deze machines voor je afstelt, waarborgt de kwaliteit van de koffiezak en pakt deze zorgvuldig voor je in, nadat deze een e-weging heeft gehad. Vanaf een bepaalde afname kun je zelfs kiezen voor een eigen folie, waarmee je jouw eigen unieke koffiezak kunt vormgeven. Uiteraard kun je ook kiezen voor een van onze neutrale folies, die met jouw eigen etiket een geheel persoonlijk uiterlijk krijgt.

Cupping

Tijdens een cupping proeven en beoordelen we de koffie via een vaste methodiek. We nemen met de cuppinglepel een klein beetje koffie uit de cup, en slurpen dit vervolgens op. Het liefst met veel geluid; dat lijkt een beetje vreemd, maar zo kunnen we hem optimaal proeven. Iedere koffie die door ons verstuurd wordt heeft eerst een reeks controles moeten doorgaan.
Zo komt jouw klant niet onnodig voor verrassingen te staan.

Packaging

Wij branden de koffie pas wanneer deze besteld is. Zo waarborgen wij de versheid van jouw koffie en bouwen we geen onnodige voorraad op. Wanneer je jouw koffie vandaag bestelt, wordt deze morgen gebrand en overmorgen ingepakt en verstuurd. We nemen je graag mee in de stappen:

Ambachtelijk branden

Uw koffie wordt nadat deze besteld is op ambachtelijke “slow-roast” wijze op een van onze 120 kg Probat koffiebranders gebrand.

Controle van koffie

Wanneer de koffiebrander uw koffie heeft gecontroleerd en goedgekeurd wordt deze naar de inpakafdeling gebracht middels een verrijdbare silo.

Verpakkingsfolie plaatsen

De verrijdbare silo wordt boven de machinale inpaklijn geplaatst. Nadat uw eigen folie is geplaatst in de machine, wordt de machine juist afgesteld. Dit is een precieze klus die de machine operator een aantal uur kost.

Controle van koffiezak

Terwijl de machine de koffie voor jou verpakt, wordt deze op verschillende punten gecontroleerd door de machine operator en in de eventuele eigen gekozen doos naar uw keuze verpakt.

Klaar voor transport

De doos wordt automatisch dicht getapet waarna de productie ondersteuner deze op de pallet plaatst en zal deze sealen. Klaar voor transport!

Let’s talk

Laat hieronder je contactgegevens achter.
Paul neemt graag contact met je op!

Neem contact op