Ontmoet onze boeren

Direct trade koffie wordt rechtstreeks bij de boer gekocht; dat doen we al vanaf 2016. Wanneer je rechtstreeks bij de boer koopt heb je directe invloed op zijn of haar leefomgeving en gezin. Samen met de boer verbeteren we de kwaliteit van de koffie door feedback te geven tijdens jaarlijkse bezoeken. Dit is goed voor de boer, voor de koffie en voor de klant. Graag stellen we je voor aan onze boeren.

Don Dagoberto Hoyos Gómez

Colombia – El Jardin

Dagoberto is samen met zijn vrouw MaryLuz ouders van 6 kinderen, en werkt dag in dag uit aan de groei van zijn plantage, “El Jardin”. Deze erfde hij van zijn ouders. Dankzij al het harde werk en de winst uit de verkoop van de koffie, kan hij investeren in het verder ontwikkelen van de processen, gewassen, infrastructuur en wegen.

Don Alvaro Fugueroa

Colombia – La Fuente

Tijdens zijn rondreis langs Tolima en delen van Florencia-Caquetá, sleet Alvaro zijn tijd als dagloner op verschillende boerderijen. Uiteindelijk keerde hij terug naar de boerderij van zijn vader, waar hij zijn vrouw Elísenia ontmoette. Samen verhuisden ze naar een veehouderij. Na jaren hard werken verkregen ze hun eigen boerderij, in Las Colinas. Hier verbouwen ze tegenwoordig, samen met hun drie kinderen, de allermooiste biologische koffies.

Don José Tito Mora Jacoba

Colombia – Buena Vista

José groeide op in het stedelijk gedeelte van Acevedo Huila, Colombia, waar nog geen koffieboerderij te bekennen was. Na jaren thuisonderwijs en kort het leger gediend te hebben, kocht hij zelf een boerderij in Las Colinas (Pitalito) aan. Een pittig begin, want het land bestond enkel uit uitgedroogde stekjes. Maar met veel tijd en liefde groeide de boerderij uit tot wat het nu is – het prachtige coffee farm Buena Vista.

Don Onesimo Galindez

Colombia – El Ensueño

Na zijn jeugd gewijd te hebben aan het verbouwen van rietsuiker, kocht Onesimo zijn eigen stuk land, dat hij omdoopte naar ‘El Ensueño’. Door de ligging aan de oevers van de stroom La Negra is de grond geweldig vruchtbaar. Dit zorgt, samen met de inspanningen van Onesimo, voor een unieke smaak en kwaliteit van de koffie.

Don Bernabe Tovar Roa

Colombia – El Aposento

Woonachtig in La Berniza samen met zijn vrouw en vijf kinderen, steekt Bernabe al jaren zijn handen uit de mouwen om de nalatenschap van zijn familie in ere te houden. Door de winst uit het verbouwen van de koffie slim te investeren, is het leven van Bernabe en zijn familie sterk verbeterd. Samen zorgden ze voor transport, waarmee ze de infrastructuur en gewassen een boost hebben gegeven. En dat proef je aan de kwaliteit van de koffie!

Farmer Wilder Simon

Peru – Oxapampa

Van kinds af aan vond Wilder Simon het mooi om zijn vader te helpen in de koffieplantage. Koffie is voor Wilder meer dan een product, het is zijn leven en passie. Op zijn boerderij vind je verschillende soorten planten en bomen. De variëteit reikt van zeldzame koffieplanten zoals Geisha tot extreem oude Pacay-planten. Vanwege zijn bereidheid om de kwaliteit van zijn koffie altijd te verbeteren, is Wilder een zeer belangrijk lid van Association Aprocamé, die samen “Peru Los Mellizos” maken.