We help you to Build Your Brand

Our Story

Beans Coffee b.v. is opgericht in 1994 door Paul de Haan. Maar eigenlijk gaat de geschiedenis van Beans veel verder terug. Paul heeft zijn voorliefde voor koffie niet van een vreemde. Hij is namelijk opgegroeid tussen de koffiebonen; zijn ouders waren koffiemakelaars. Zijn vader Gerard oefende dit beroep al uit vanaf 1948 bij “Van Jinnelt”. Zijn moeder Jelly, geboren en getogen in Spanje, kreeg het ondernemersgen mee van haar ouders, die in Spanje na de Eerste Wereldoorlog de eerste Nederlandse kaasfabriek bouwden. Samen richtten ze in 1967 koffiemakelaardij “Gerard de Haan b.v.” op. Gerard en Jelly hebben dit samen tot een groot succes gebracht door hard te werken, innovatief te denken en samenwerkingen over de hele wereld aan te gaan. Hun harde werk en toewijding werd bevestigd wanneer zij door de Nederlandse rechtbank als “beëdigd koffiemakelaar” werden aangesteld, de enige in Nederland.

Toen Paul in 1989 bij zijn ouders in het bedrijf kwam werken merkte hij al snel dat hij meer wilde doen dan alleen de groene koffie verhandelen. Tijdens een bezoek aan familie in Amerika in 1993, werd hij geïnspireerd door opkomende koffiewinkels als Starbucks, Gloria Jeans en ‘Seattle’s Best Coffee’. Hij wist wat hem te doen stond; een koffiewinkel openen waar hij ter plekke zijn eigen koffie zou branden. De allereerste in Nederland!

In eerste instantie werd dit beschouwd als een absurd idee. Men kocht namelijk maar 1 koffiemerk; dat was prima zoals het was en er was geen vraag naar andere soorten koffie. Toch zette hij door en opende hij in 1994 zijn winkel: De Haan’s Tea and Coffee Store in Roermond.

Overdag werkte hij nog altijd bij zijn ouders als koffiemakelaar, en ‘s avonds stond hij in de winkel om koffie te branden op de Probat 12 kilo brander. Dit werd de volgende dag dan weer verkocht. De naam als koffiebrander verspreidde zich snel en men vond steeds vaker zijn weg naar de koffie- en theewinkel. Ook kwamen steeds meer andere koffie- en theewinkels, bedrijven en horecaondernemingen met het verzoek om koffie voor ze te branden. Binnen enkele jaren werd de winkel te klein om aan deze vraag te kunnen voldoen en werd het startsein voor private-label koffiebranderij Beans Coffee b.v. gegeven.

Inmiddels hebben we vier grotere koffiebranders van Probat. Ook staat Paul niet meer alleen in de winkel, maar werken er inmiddels 29 mensen bij Beans Coffee b.v. We verkopen uitsluitend Private-Label koffie aan uiteenlopende afnemers. Koffie- en theespeciaalzaken, espressobars, sterrenrestaurants, delicatessenzaken, kookwinkels, biologische winkels, elektronica zaken en vending operators – allemaal weten ze ons te vinden voor een eigen koffielijn.

Wat ons betreft blijven we nog doorgroeien en kopen we ieder jaar meer koffies rechtstreeks bij de boer. We reizen de hele wereld over om de beste en meest bijzondere koffies voor onze klanten te selecteren. We kennen onze exporteurs, we kennen de koffieboeren, we kennen de plantages. Dat persoonlijke contact vinden we belangrijk. Zo kunnen we samen met de boer blijven groeien.

Our Vision

We kopen onze koffie rechtstreeks bij de boer, verpakken duurzaam en streven naar een Co2 neutrale werkwijze. Betere omstandigheden voor de boer en het milieu, betere koffie voor u en uw klant.

Our Team

Koffiebrander

Mark

Hoofd koffiebrander

Gino

Machinale inpakafdeling

Flavia

Machinale inpakafdeling

Wojciech

Machinale inpakafdeling

Anja

Productie

Peter

Assistent handmatige inpakafdeling

Marique

Hoofd handmatige inpakafdeling

Wilma

Handmatige inpakafdeling

Mohammad

Quality

Norman

Buitendienst

Pim

Buitendienst

Koen

Hoofd Binnendienst

Desiree

Personeelszaken

Kelly

Oprichter en eigenaar

Paul

Productiechef

Ludi

Assistent Productiechef

Jasper

Join our team!

Heb jij een grote passie voor koffie? Wil jij graag deel uitmaken van onze missie en samen met ons de mooiste koffies kopen en verkopen voor onze klanten? Kijk dan bij onze vacatures, of trek de stoute schoenen aan en stuur een open sollicitatie.

vacatures