Van Boer tot Beans

Het begint bij de koffieboer; samen met hem willen we de koffieplant zo behandelen dat onnodig gifgebruik wordt voorkomen. Resten van de koffiebes worden bijvoorbeeld terug naar de koffieplantage gebracht.
Zo blijft de bodem niet alleen schoon, maar wordt het op deze manier ook op natuurlijke wijze gevoed.

Direct Trade

Reduce, Re-Use, Recycle

De prachtige jute koffiebalen waar de koffie in getransporteerd wordt, maken we met zorg open in onze koffiebranderij. Dat doen we, zodat onze partner deze jute zakken weer een tweede leven kan geven. De intacte jute zakken worden bij ons opgehaald en vervolgens gebruikt voor bespanning van plafonds en wanden, bescherming van bomen bij transport, afleidings/spel-materiaal voor varkentjes en bekleding van meubels. Ook is het leuk decoratiemateriaal, bijvoorbeeld in een espressobar of koffiehoek. Wens je ook een aantal zakken te hergebruiken?
Geef dit gerust aan, dan leggen wij ze voor je klaar.

Duurzame Verpakking

We richten ons op verduurzaming van verpakkingen zonder verlies van kwaliteit van de koffie. Koffie is een delicaat product en gevoelig voor lucht, licht, vocht en warmte. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieve verpakkingen waarbij de kwaliteit van de koffie behouden blijft. Zo is er een aluminiumvrije, 100% mono PE-verpakking die volledig gerecycled kan worden tot een nieuw product. Het enige wat de consument hiervoor hoeft te doen is de verpakking bij het plastic afval te doen in plaats van in de afvalbak.

Private Label Coffee

Al vanaf 1994 koop je jouw eigen koffiemerk bij Beans Coffee Roasters. Als koffiebranderij bepalen we samen met jou wat de wensen en behoeften zijn en hoe we deze kunnen voorzien. We zijn enorm flexibel op ieder vlak, hebben veel verschillende soorten groene koffie, meerdere soorten koffiebranders, en pakken zowel machinaal als handmatig onze koffies in.

Your Private Label

Coffee Inspiration

Koffie is ontzettend veelzijdig en is meer dan een start van de dag. Wist je allerlei kanten uit kunt met koffie? Zo kun je van koffie de heerlijkste cocktails maken of een verfrissende dorstlesser. Lees mee en laat je inspireren

Inspire me

We houden van koffie, maar met deze temperaturen is een koud drankje wel lekkerder dan iets warms. Nu kunnen we...

read more June 24, 2021

Hoe de Espresso Martini ontstond is niet zo romantisch als bij andere cocktails. Volgens de legende vroeg namelijk een aanstormend...

read more July 24, 2021